Resultatrapport 2016
  • Leder
  • Sosiale resultater
  • Om Ferd SE

Samlede resultater for Ferd SEs portefølje

Effekt antall individer totalt

742 318

I 2015: 701 792

Antall individer,
livsendrende effekt

23 319

I 2015: 19 886

Antall individer,
livforbedrende effekt

718 999

I 2015: 681 906

Driftsinntekter

258 mill.

I 2015: 218 mill.

Antall ansatte

225

I 2015: 219

Antall entreprenører

18

I 2015: 16

”Det har vært en omfattende aktivitet hos våre sosiale entreprenørene i 2016. Noen av de sosiale entreprenørene treffer og påvirker et stort antall barn rundt i landet som for eksempel Trivselsleder, Forskerfabrikken og Ungt Entreprenørskap. Andre av selskapene treffer færre individer, men bidrar samlet til betydelig sosial effekt, fordi de har det vi i måltallene har valgt å kalle ”livsendrende effekt”. Våre sosiale entreprenører har rett og slett vært avgjørende i mange menneskers liv.”

Katinka Greve Leiner, direktør Ferd Sosiale Entreprenører

Investerer i sosial verdiskaping

Ferd Sosiale Entreprenører (Ferd SE) investerer i sosiale entreprenører med målbare sosiale resultater og bidrar til å styrke deres marked. Ferd SE bidrar med kapital, kompetanse og nettverk til selskapene i et aktivt partnerskap med tydelige milepæler og sosiale ambisjoner. De sosiale entreprenørene i Ferd-porteføljen nådde ut til over 740 000 mennesker med sine nyskapende løsninger i 2016.

Investeringskriterier

Ferd SE velger ut entreprenører med et produkt eller en tjeneste som løser en krevende sosial utfordring i Norge på en ny måte. Selskapene må kunne vise til målbare sosiale resultater og ha en forretningsmodell som vil gjøre selskapet økonomisk bærekraftig over de neste årene, slik at flest mulig får nytte av løsningen. Selskapets grunnidé, gründerens gjennomføringsevne, samarbeidsevne og motivasjon blir også vurdert.

Utvelgelse og aktivt samarbeid

Normalt etablerer Ferd SE et samarbeid med ett til tre nye selskaper hvert år. Ferd SE velger de selskapene der de kan være med på å utgjøre størst forskjell og skape gode sosiale resultater gjennom et tett samarbeid. Styret i Ferd SE tar den endelige beslutningen om et selskap tilbys en plass i porteføljen. Den første investeringsfasen kalles grunntrinn og varer i ett år. I grunntrinnsperioden blir Ferd SE og selskapet bedre kjent og starter arbeidet med å styrke organisasjonen. Selskapene som kvalifiserer til videre samarbeid, går videre fra grunntrinn til portefølje. Som en del av porteføljen, får selskapene vanligvis støtte i tre til seks år, og arbeidet med vekst og skalering iverksettes i tråd med planlagte milepæler. Etter fullendt tid i porteføljen går selskapene over i en alumni-posisjon. Ferd SE er da fortsatt tilgjengelige som rådgivere og sparringspartnere, men det forventes at selskapene står på egne ben.

ferd.no/fse

Etablert

2009

Årsverk

4,8

Gründer

Johan H. Andresen

Direktør

Katinka Greve Leiner

Organisasjonsform

Ideelt as, finansieres av Ferd-konsernet

Samfunnsproblem

Markedet for sosiale entreprenører er umodent, og selskapene har begrenset mulighet til å skaffe ekstern finansiering og forretningskompetanse

Hovedaktivitet

Forretningsrådgiving og kapitaltilførsel til sosiale entreprenører i tidlig fase

Effekt

Bærekraftige sosiale entreprenører

Ansvarlig Redaktør

Henriette Skretteberg

Redaksjon tekst og film

Anniken Grundt i Knack
og FSE-team

Kontakt

[email protected]
ferd.no/fse

© Copyright 2023 Ferd. All rights Reserved · Personvern · Design: Miksmaster Creative · Web: Gotland Internet & Finsnickeri
Gladiator
Forandringsfabrikken
Forskerfabrikken
Gatemagasinet Asfalt
lyk-z & døtre
Monsterbedriften
Seema
Pøbelprosjektet
Trivselsleder
Ungt Entreprenørskap
Intempo
Kjør for livet
Lærervikaren
Medarbeiderne
Unicus
Barnas Plattform
Lydfarge
Minos
Kvantitetsmåling

Kvantitetsmålingen innebærer at entreprenørene teller hvor mange individer som har vært i kontakt med deres aktiviteter/produkter i løpet av 2016. Kontakten er delt inn i enten lav (livsforbedrende) eller høy (livsendrende).

Kvalitetsmåling

Kvalitetsmålingen innebærer at hver enkelt sosial entreprenør definerer ett kvalitetsmål som var viktigst for dem i 2016. Disse målene er gjerne forskjellige for hver enkelt entreprenør. Suksesskriteria er ikke nødvendigvis f.eks. 100% – ofte kan det å levere f.eks. 50% være fantastisk mye bedre enn noen andre sammenlignbare aktører.